Perfect akoestisch klimaat bij Samsonite Europe

26/08/2019

Samsonite Oudenaarde

Samsonite Europe (Oudenaarde) - wereldwijde marktleider in de ontwikkeling, productie en distributie van reiskoffers en tassen - ging een samenwerking aan met Aksis voor de totaalinrichting van hun kantoren. De laatste jaren worden steeds meer kantoren ingericht als innovatieve werkruimtes, licht zaakvoerder en projectleider Généreux toe. 

"Veelal wordt er gekozen voor flexibele werkplekken met grotere burelen waarin eenvoudig onderling gecommuniceerd kan worden en kleine ruimten - cockpits - om geconcentreerd te werken. Deze andere manier van werken brengt met zich mee dat ook de akoestische omgeving verandert." 

samsonite aksis interieurinrichting kantoor

Deze andere manier van werken brengt met zich mee dat ook de akoestische omgeving verandert.

samsonite oudenaarde aksis interieurinrichting kantoor maatwerk

Open ruimtes met een goede akoestiek

De uitdaging van Aksis was om binnen een strakke deadline open ruimtes te creëren met een goede akoestiek, maar toch rekening houdend met duidelijke divisies. "Er kwam heel wat maatwerk aan te pas", legt Généreux uit. "Grote glaspanelen zorgen voor een scheiding tussen het gangpad en de bureaus. De kantooreilanden zijn eveneens voorzien van Shinokki wandpanelen. Eén van de aandachtspunten voor Samsonite was de akoestiek. Daarom hebben we gekozen voor geluidsabsorberende of geluidswerende plafonds, wanden en deuren. Akoestische verbeteringen integreren we dan ook meteen van bij de start van het voorontwerp, ofwel onopvallend ofwel als extra visueel accent."

samsonite oudenaarde aksis interieurinrichting kantoor