Jonge Vlaamse aannemer 2020

30/10/2020

Généreux Oushoorn, de 37-jarige zaakvoerder van interieur- en schrijnwerkbedrijf Aksis uit Eke-Nazareth, werd door de Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen voorgedragen omwille van zijn engagement binnen de Confederatie Bouw en de mooie groeicijfers die hij kan voorleggen.

“Aksis kan inderdaad mooie cijfers voorleggen en we zijn ook een groeiend bedrijf. Elk jaar neemt het aantal personeelsleden én klanten toe”, zegt Oushoorn, die een diploma criminologie en business economics op zak heeft.

Généreux – Aksis_ hoe een optimale ‘employee experience’ creëren_Moment

"Elk jaar neemt het aantal personeelsleden én klanten toe."

Généreux – Aksis_ hoe een optimale ‘employee experience’ creëren

Ik geloof sterk in zelfsturing

"Wij motiveren al onze medewerkers om zelfsturend te zijn. Wij kijken naar hun zwakke en sterke punten. In het licht daarvan bekijken wij hun taakomschrijving en volgen wij op hoe ze zich verder ontwikkelen. Dat is best intensief. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk om zeker om de 4 maanden met hen een persoonlijk gesprek te hebben. Zij geven dan vaak zelf aan wat we als bedrijf beter of anders moeten aanpakken. Tegelijk werk ik met hen rond een aantal waarden. De klanten moeten bijvoorbeeld bij de uitvoering van de werken altijd over een aanspreekpunt binnen ons bedrijf beschikken. Wij ontzorgen hen van A tot Z en nemen ook de nazorg op ons.

Problemen proberen we snel en proactief op te lossen. Dat is belangrijk binnen de strikte timing die onze klanten hanteren. Met hen willen wij een langdurige vertrouwensrelatie opbouwen. Wij zetten ook sterk in op kwaliteit en innovatie.”

Généreux – Aksis_ hoe een optimale ‘employee experience’ creëren

Safety My Priority

Na de nieuwe CNC nesting-machine is er nog een dynamische kantenlijmer met AirForce bijgekomen, een systeem met warme gecomprimeerde lucht voor de applicatie van laserkanten. Veilig werken is eveneens een belangrijk aandachtspunt voor Aksis. Généreux ondertekende het charter Safety My Priority van de Confederatie Bouw. Het bedrijf koos eveneens voor een ISO 45001-certificaat. De idee werd wel eerst afgetoetst met de opdrachtgevers, met name uit de chemische sector. Die hebben het certificaat aanvaard. Généreux Oushoorn:

“Het is vergelijkbaar met het VCA-attest: het impliceert een dagelijkse opvolging binnen de onderneming en een jaarlijkse externe audit. Een voordeel van dit certificaat is dat het ons in staat stelt specifieke noden van klanten af te stemmen op onze bedrijfsprocessen.”

Aksis Genereux Oushoorn Confederatie Bouw